СПА ! в Чужбина , лято лято , самолетни билети , от Варна . изгодно . самолетни билети , хотели в Турция тръгване от Варна лято СПА , настаняване хотели ! в Чужбина : Екскурзия в Турция : изгодно в България тръгване от Варна : Екскурзия : черноморие ! Екскурзия : самолетни билети Екскурзия : хотели : самолетни билети : в Чужбина от Варна . хотели : черноморие в България . Автобусни билети ! Екскурзия ! самолетни билети , изгодно ! в България в България Екскурзия изгодно . изгодно лято в Чужбина в България : хотели : от Варна : изгодно : черноморие : тръгване от Варна изгодно в Турция : изгодно , Екскурзия ! самолетни билети . в България в България ! в Чужбина Автобусни билети , черноморие в Чужбина : тръгване от Варна самолетни билети от Варна , самолетни билети . в Турция хотели ! настаняване , черноморие черноморие , от Варна в Турция : изгодно , от Варна от Варна ! Автобусни билети почивка : лято : Автобусни билети ! в Турция . самолетни билети ! хотели ! хотели лято : в Турция в България самолетни билети , лято от Варна ! лято ! СПА тръгване от Варна , Екскурзия . в Чужбина ! хотели , самолетни билети . черноморие ! самолетни билети : Екскурзия , Автобусни билети
pic-normal
Кападокия 2018 Самолетна програма от Варна със 7 нощувки! ЕСЕН
planeautobus
 • 8дни/7нощувки
 • Тръгване: 14.09.09 и 12.10.2018г.
 • Хотел Категория:
Цена: 585лв.
запитване
Имате въпроси? Обадете се на 052 / 979 900,
+359 885 393 811 или ни пишете тук
Име:
Телефон:
Имейл:
Коментар:
 

Цени, с включени отстъпки за ранни записвания, за резервации направени до 28.02.2018, с депозит 50% и доплащане до 20 дни преди датата на пътуване!

ЦЕНИ - ИКОНОМИЧЕН ВАРИАНТ

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 3* И 4*
14.09.2018
12.10.2018
възр в двойна стаяТрети възрастенЕдинична стаяДете 0-6.99 с 2-ма възрастниДете 7-11.99 с 2-ма възрастни
299 € / 585 лв 299 € / 585 лв 385 € / 753 лв 199 € / 390 лв 249 € / 488 лв
299 € / 585 лв 299 € / 585 лв 385 € / 753 лв 199 € / 390 лв 249 € / 488 лвЦени, с включени отстъпки за ранни записвания, за резервации направени до 28.02.2018, с депозит 50% и доплащане до 20 дни преди датата на пътуване!ЦЕНИ - СТАНДАРТЕН ВАРИАНТ

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 4* И 5*
14.09.2018
12.10.2018
възр в двойна стаяТрети възрастенЕдинична стаяДете 0-6.99 с 2-ма възрастниДете 7-11.99 с 2-ма възрастни
345 € / 675 лв 345 € / 675 лв 445 € / 871 лв 199 € / 390 лв 275 € / 538 лв
345 € / 675 лв 345 € / 675 лв 445 € / 871 лв 199 € / 390 лв 275 € / 538 лв


Първи ден

Отпътуване от летище Варна за Анталия с директен чартърен полет. Посрещане на летище Анталия от представител на местната фирма партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.

Втори ден

Закуска. Среща с местния екскурзовод и отпътуване за Коня - градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма". Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи - мистици и най - четените суфи - поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му оказали влияние върху най-големите интелектуалци, като Шекспир, Андерсен и др. Посещение на мавзолея на Мевляна. Веднага след пристигане следва туристическа програма с посещение на гробницата на Руми, джамията на големия събеседник и учител на Мевляна - Шемс от Тебриз, медресето Каратай- считано за един от големите университети в средновековна Анатолия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Трети ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кападокия. Попътно разглеждане на „долината на любовта" и фото пауза между уникалните скалисти образования. Следва долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най интересните създания на природата. Посещение на местността „Пашабаг" известна още под името „долината на Симеон". Смята се, че на това място е водил отшелнически живот Свети Симеон. Обяд (срещу доп. заплащане). Пристигане в Кападокия, настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп. заплащане). Нощувка.

Четвърти ден

Закуска. За любителите на силните усещания в 05:30 ч. сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Туристическа програма в Кападокия с посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо 100 тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятчии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Пристигане в Анталия и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Шести ден

Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана допълнителна екскурзия. Нощувка.

Седми ден

Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана допълнителна екскурзия. Нощувка.

Осми ден

Закуска. Трансфер до летището и полет за Варна.

Цената включва:

 • Самолетен билет с директен чартърен полет Варна - Анталия - Варна, с включени летищни такси.
 • Трансфер летище-хотел-летище.
 • 4 нощувки на база All inclusive в Анталия в хотел 4*.
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*/4*.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня в хотел 3*/4*.
 • Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата.
 • Туристическа програма в Кападокия
 • Туристическа програма в Коня
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 години 

Цената не включва:

 • Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
 • Входните такси за музеите:
 • 1.Крепостта Ючхисар - 6 турски лири
 • 2.Национален парк Гьореме - 30 турски лири
 • 3.Долината Зелве - 10 турски лири
 • 4.Древния град Каймаклъ - 30 турски лири
 • 5.Гробницата на Мевляна, Коня - вход 3 турски лири (по желание може да се доплати за слушалки - 3 турски лири)
 • 6.Медресето Каратай в Коня - 5 турски лири
 • Посещение на атракционно заведение в Кападокия - 20 евро
 • Полет с балон над Кападокия - 120 евро
 • Разходи от личен характер и бакшиши.
 • Мед. застраховка  с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
 • Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване" от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България"АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков" №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ:

Заминаване в ден петък: BUC 511 / 09:50 Варна - 11:20 Анталия
Връщане в ден петък:    BUC 512 / 12:10 Анталия - 13:40  Варна
     
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
Авиокомпания: "Bulgarian Air Charter"
Тип самолет: MD82
Адрес на авиокомпанията: гр. София,  ж.к Горубляне, ул. Павел Красов 35

Условия за пътуване:

 • Всички входни такси се заплащат на място, само в турски лири.
 • Не се препоръчва посещение на Ючхисар и Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.) и за страдащи от клаустрофобия.
 • Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.
 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Анталия: 600 долара на тон.
 • Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София - Анталия /X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Анталия - София/.

Условия за ранно записване:

 • Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
 • Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
 • В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.