в България , в България . самолетни билети ! настаняване : почивка ! в България , в Чужбина ! почивка . от Варна тръгване от Варна , в Турция , СПА , почивка : СПА : в Чужбина от Варна хотели : тръгване от Варна . почивка . черноморие ! Автобусни билети черноморие изгодно . лято . изгодно . самолетни билети изгодно ! Екскурзия : почивка самолетни билети ! в България от Варна в България . черноморие , Екскурзия СПА ! настаняване : в Чужбина . хотели в Турция , Екскурзия : хотели ! в Турция в Турция ! черноморие : СПА Екскурзия от Варна . от Варна ! самолетни билети : в Турция ! почивка : почивка , хотели тръгване от Варна . Автобусни билети , черноморие , черноморие . тръгване от Варна . хотели лято в Турция : почивка СПА . Автобусни билети ! лято СПА . самолетни билети Автобусни билети , изгодно : Автобусни билети в Турция , тръгване от Варна . изгодно в България хотели хотели . от Варна Екскурзия хотели ! в Чужбина в България . настаняване тръгване от Варна . Екскурзия : хотели ! от Варна . черноморие . в Чужбина от Варна в Турция в Чужбина : от Варна от Варна : самолетни билети в Турция почивка , лято СПА . Екскурзия
pic-normal
Майски празници в Будва, директен полет Варна-Подгорица
plane
  • 4дни/3нощувки
  • Тръгване: 28.04.2018г.
  • Хотел Категория:
Цена: 780лв.
запитване
Имате въпроси? Обадете се на 052 / 979 900,
+359 885 393 811 или ни пишете тук
Име:
Телефон:
Имейл:
Коментар:
 

Заради райските плажове, екзотичната атмосфера и изобилието от исторически паметници, Будва си е спечелилa славата на топ дестинация на балканското адриатическо крайбрежие. Дестинация, която едновременно успокоява, предизвиква и прелъстява туристическите копнежи. Насладете се на многоликото очарование на Будва - метрополисът на Черна Гора.

Обградена от масивни укрепителни стени, наследени от 4-вековното венецианско управление (1420 - 1797 г.), Будва е същинска културна съкровищница. Вратите, обковите, прозорците, балконите и множество други детайли пазят стила на пищната Венецианската република, а между ренесансовите сгради е приютено наследство от гръцката и римската цивилизации (легендите за които са живи и до днес сред местното население). 

 

  Програма:  

Ден 1/ 28 април :

Среща на летище Варна в 05:00ч. за полет Варна-Подгорица в 08:00ч.Кацане в Подгорица 08:40ч. Трансфер до Будва и пешеходна обиколка на Будва- стария град .Настаняване в хотела. Свободно време.

Ден 2/ 29 април :

Свободно време за самостоятелно разглеждане или почивка. По желание: Вариант 1 : целодневна екскурзия  до Дубровник- един от най-красивите градове в света, част от Световното културно наследство под закрилата на Юнеско. Отпътуване в  07:30ч. за Дубровник. Пристигане в Дубровник в  10:30 ч. Обиколка на стария град с местен екскурзовод, разглеждане на забележителностите . Почивка за обяд , свободно време и в късния следобяд отпътуване обратно към Будва. Връщане в хотела около 19:30 -20:00ч.

Вариант 2: Екскурзия до Шкодренското езеро. Шкодренското езеро е най-голямото езеро на Балканския полуостров с обща площ 391 км². Намира се на границата на Черна гора с Албания. Носи името на град Шкодра в Северна Албания. По-голямата част от езерото се намира на територията на Черна гора. Езерото е разположено в котловина. В езерото се влива река Морача. Изтича се през дългата 32 км река Бояна в Адриатическо море.  Черногорските брегове на езерото и територията в непосредствена близост до тях са обявени за национален парк през 1983. По езерото са локализирани едни от най-големите птичи колонии в Европа, като се срещат 270 вида птици.

Ден 3 / 30 април :

Свободно време или по желание екскурзия до Котор и Пераст. В 08:00 ч. отпътуване за Пераст (UNESCO). По средата на залива, в който е разполжен Пераст са кацнали две малки островчета, единият от които е Свети Георги. Той е прислонил бенедиктинско абатство с малка църква, пазена от строги каменни стени и високи кипариси. Другият - Госпа од Шкрпела (Богородица на скалата) е създаден с упорития труд на поколения моряци, от стари кораби и камъни, струпани около канара в средата на залива. Продължаваме към Котор и посещение на стария град. Той е част от списъка на ЮНЕСКО за световното наследство, с цел да се опази неговата вековна красота и историческа стойност. Специално внимание заслужава средновековната крепост Св. Иван. Тя се намира на висок хълм и за да се достигне до нея е необходимо да се изкачат 1350 каменни стъпала. Крайморския музей ще ви запознае с традициите, свързани с мореплаването в Котор. Ще посетим и пристанището, катедралата Св. Трифон, паметникът „Стълб на храма", Часовниковата кула.

Ден 4/ 01 май :

След закуска напускане на хотела. Отправяме се към Подгорица, кратка обзорна обиколка и свободно време около1,5 часа.Трансфер до Подгорица за полет в 18:10ч. Кацане във Варна в 20:30ч.  

Цени в евро :

Хотел 1/2 двойна стая единична стая доплащане до
      полупансион
Tatjana***      
http://www.hoteltatjana.com 399 434 20
Anita***      
http://hotel-anita.budvahotels24.com/en/ 426 449 20
Podostrog***      
http://hotelpodostorg.com 438 470 28
Bracera****      
http://www.hotelbracera.me 454 485 40
Splendid *****      
www.montenegrostars.com 590 710 100

 

Забележка: цена за трети възрастен или дете в двойна стая - по запитване  

Цената включва:

Самолетен билет за чартърен полет Варна-Подгорица-Варна с включени летищни такси

3 нощувки със съответното изхранване в избрания хотел в Будва

пешеходна обиколка на Будва с екскурзовод на руски език

Трансфер летище - хотел - летище

застраховка Помощ при пътуване

водач на групата от България  

Цената не включва :

допълнителни екскурзии с екскурзовод на руски език

разходи от личен характер

Цени на допълнителните  екскурзии :

Екскурзия до Дубровник - 55 евро без храна/75 евро с включен обяд

Екскурзия до Котор и Пераст - 40 евро без храна/60 евро с включен обяд 

Екскурзия до Шкодренското езеро с круиз-42 евро без храна/53 евро с включен обяд

Условия за записване:  Депозит в размер на 50% от сумата към момента на потвърждаване на резервацията . Доплащане - 30 дни преди датата на тръгване

Срокове за анулации: до 45 дни преди датата на пътуване - без неустойка от 45 до 30 дни преди датата на пътуване - удържа се размера на депозита от 30 до 14 дни преди датата на пътуване - удържа се 75 % от стойността на пътуването по малко от 14 дни преди датата на пътуване - удържа се пълната стойност на пътуването  

Програмата се осъществява при минимум 100 участника. Краен срок за уведомяване за несъбран минимум пътуващи-14 дни преди обявената дата за тръгване.