5 идеи за екскурзии през майските празници

30/11/-0001

Май месец е прекрасно време за пътуване. Природата се е раззеленила, а времето е чудесно за разходки. Тази година 1 май се пада в сряда и ако вземете отпуск 2 и 3 май, се получават получават 6 почивни дни. 24 май в петък. Има много интересни места, които може да посетите в България. Ако все пак сте решили да си подарите екскурзия в чужбина, ето нашите 5 предложения за екскурзии по време на майските празници:

 

 

1. С екскурзията в Гърция - Кавала - Солун - Метеора ще можете се разходите из калдаръмените улички на един от най-старите градове в Европа, ще се полюбувате на старинната архитектура и малките семейни магазинчетата и кафенетата на Кавала. По време на екскурзията ще посетите и Метеора - наричан още осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Метеорът представлява скални манастири, построени върху гигантски недостъпни скали. Богатата екскурзоводска програма включва още посещение на Каламбака, целодневна екскурзия до Едеса, посещение на Вергина и последната спирка - Солун. Екскурзията Кавала - Солун - Метеора е четиридневна и през май месец ще се проведе от 3 май и от 23 май.

 

 

 

 

 

 

 

2. Следващото ни предложение е екскурзията Класическа Гърция - Атина - Пелопонес - Микена - Олимпия - Делфи с начални дати 2 и 22 май. Екскурзията е петдневна и включва нощувки в Атина, Олимпия, Делфи и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Атина, Коринтския канал, Епидаврос, Нафплио, Микена, Древна Олимпия и Делфи. Ще се потопите в света на древногръцката цивилизация и ще посетите едни от най-емблематичните места, свързани с историята на Древна Елада.  

 

 

 

 

 

 

 

3. С екскурзията Шопинг програма Одрин и Лозенград с нощувка на 4-5 май ще съчетаете полезното с приятното. Освен че ще имате възможност да напазарите стоки на известни търговски марки на промоционални цени, ще можете да се разходите из Одрин и да се насладите на ориенталския чар на града с  многото пазари, богатата култура и не на последно място вкусната кухня и сладкиши.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Четвъртото ни предложение е екскурзията Виена - Будапеща - от Варна с начална дата 22 май. Екскурзията е петдневна и включва нощувки в Будапеща и Виена и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на двата града. Ще се потопите в ренесансовата култура на Виена и Будапеща, ще разгледате катедрали, дворци и музеи и ще имате възможност да се повозите на корабче по Дунава.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. И последното ни предложение е екскурзията Самолетна програма Прага от Варна с начална дата 23 май. Прага ще ви очарова с красивите си дворци, църкви, паркове и площади, с вкусна чешка бира и храна на достъпни цени. Представихме ви само част от богатия избор от екскурзии и почивки, които Холидей Плюс БГ предлага. За повече информация и резервация оставаме на ваше разположение.

 

 

автор: Силвия Добрева​