Барселона - градът на Гауди

30/11/-0001

 

Модерен и очарователен,  но потопен във вековна история, Барселона има какво да предложи на посетителите си. Невероятно изкуство и архитектура, булеварди и плажове, хубава храна и футбол, има по нещо за всеки. Ако за пръв път идвате в Барселона, непременно посетете ексентричната архитектура на Антоний Гауди. Той се е вдъхновявал от природата, украсявайки Барселона с цветна архитектура с много извивки. Невероятният шедьовър на Антонио Гауди е Саграда Фамилия. Сградата се строи от 1882 и не се очаква да бъде довършена до 2020-2026 година. Въпреки това Катедралата е вдъхваща благоговение сграда, която се извисява над покривите на Барселона. Интериорът на катедралата е също толкова внушителен - цветен, просторен и сюрреалистичен, не прилича на никоя друга катедрала по света.

 

 

 

 

 

 

 

 

Друг шедьовър на архитекта Гауди е парка Гюел - очарователна градина, разположена на хълм в покрайнините на града. Тук Гауди е развихрил въображението си, като е създал приказка от очарователни изненади. Но докато архитектурата на Гауди символизира Барселона, в очарователния готически квартал ще усетите истинския дух на града. Разхождайки се по този лабиринт от тесни улички и площади, усещането е сякаш сте се върнали във времето. Тук ще намерите някои от най-добре запазената архитектура в средновековна Европа. Основният шедьовър на готическия квартал е катедралата на 600 години, известна със спокойния си манастир, оазис на спокойствието в сърцето на този динамичен град. Може да прекарате часове, откривайки тайни в готическия квартал, но не бива да пропускате и други важни места в Барселона, като Пазар Ла Бокария - един от най-вълнуващите пазари за храна в света, Ла Бокария кипи от живот - екзоточни плодове и зеленчуци, прясно хваната риба, барове, където предлагат тапас. Както казват в Барселона, ако не може да намерите нещо в Ла Бокария, не може да го откриете никъде.

 

 

 

 

От фиеста за храна преминаваме към друга местна страст - футболът. Ако сте любител на играта, посетете стадиона Ноу Камп, дом на известния отбор FC Barcelona. В изложбата на стадиона ще може да посетите историята на много футболни легенди. Олимпиадата през 1992 година променя облика на града от индустриален град до космополитен град.

Високо над града на хълм се намира Олимпийския стадион, който е бил сцена на толкова много спортни победи по време на лятото на 1992 година. Наблизо е още едно от популярните атракции на Барселона - испанския квартал, построен през 1929 г. за Световното изложение, този музей на открито разкрива характерната испанска архитектура. Различните му части разкриват различни части на Испания. Барселона ви очаква със самолетните екскурзии на Холидей плюс БГ или като част от програмата на почивките ни в Коста Брава. На Ваше разположение сме за информация и резервации!