Защо да изберем плаване в Гърция с яхта или катамаран под наем?

10/08/2017

Най-добрият начин да посетите гръцките острови и континентална Гърция е с плаване с яхта или катамаран. По този начин ще можете да стигнете до места, до които не можете да отидете с автомобил или пеш. Ще имате възможност да откриете много диви и непокътнати местенца, а морето е кристално чисто и докато се гмуркате с маска, шнорхел и плавници, ще имате чувството, че се намирате на Карибите. Често шкиперите - капитаните на яхтата или катамарана под наем, са общителни и дружелюбни хора, тъй като в работата си им се налага да общуват с различни хора. Плаването с яхта или катамаран под наем дава възможност за сплотяване на групата и за опознаване на хората в истинската им същност в една непринудена среда. Пътуващите се отпускат под въздействието на лазурносиньото море и често се захващат интересни разговори. От шкипера може да научите много интересни и любопитни факти за днешна и древна Гърция, както и за тънкостите на плаването по море.

 

Друго предимство на плаването с яхта или катамаран под наем е, че човек има достатъчно време за размисъл, за разлика от обичайните почивки на курорт или на круиз, където динамиката на почивката е равносилна на тази на работния ден, просто заниманията са различни. Например при пътуванията с круиз, който наподобява огромен плаващ мол с всевъзможни занимания, човек се прибира от круизно пътуване по-изморен, отколкото е тръгнал. Но пътуването с яхта или катамаран под наем е различно и дава възможност човек да забави темпото и да се обърне към себе си, както и да посети места с непокътната природа, до които не може да се стигне по суша. Плаването по море обединява хората и им дава особено чувство за другарство. Когато яхтата или катамаранът акустира на пристанище, в първия момент усещането е, че човек се намира в апартамент в града с толкова съседи. Но в това има особен чар, защото дава възможност за нови запознанства с хора, сходни по приключенски дух. Някои хора предпочитат да управляват лодката сами и наемат плавателно средство без шкипер.

 

Лодките са застраховани, така че ако хората се чувстват достатъчно уверени и имат нужните познания, не би трябвало да има проблем. Но наемането на яхта или катамаран със шкипер има много предимства, освен очевидните, че те познават по-добре островите, заливчетата, ветровете, теченията и др. Те също така познават най-добрите ресторанти, таверни, кафенета и нощни клубове, най-добрите ястия и вина и говорят гръцки, така че те са не просто вашият шкипер на лодката, но и вашият преводач и домакин на сушата. Ако ви ужили пчела и имате нужда от лекарство, ако търсите специален подарък или трябва да се обадите спешно у дома, шкиперът ще ви помогне при всякакви подобни ситуации и може да ши разкаже интересни факти за островите, които няма да намерите в никой пътеводител.

 

Наемането на яхта или катамаран не е по-скъпо от престой в хотел, дори може да излезе по-евтино. Разликата е в това, че с плаването с яхта или катамаран под наем получавате удобства и приключения едновременно, т.е. не е необходимо да се отказвате от комфорта за сметка на опита. Така че ако искате да разгледате гръцките острови, травел агентите на Holidayplus BG ще ви помогнат да резервирате мечтаната ви ваканция с яхта или катамаран под наем. Ако сте малка група приятели и роднини, ще се опознаете още по-добре и ще имате повод за разговор за години напред. Ако пътувате сами или сте двойка, тогава може да би комбинират с други хора, които също искат да споделят пътуването си.