• HolidayPLus : Екскурзия           Истанбул за абитуриенти

Екскурзия Истанбул за абитуриенти

Дати: 26-29 януари и 16-19 февруари

4 дни – 3 нощувки с автобус и дневни преходи

Скъпи абитуриенти, наближават баловете по повод завършването на гимназиалния випуск 2022/2023. Предстои ви да направите т. нар. „прекрачване на прага“, който ви дели от ученическата скамейка и истинския неподправен живот. С това вие не само завършвате една успешна стъпка от живота ви, но и започвате един по-самостоятелен и нов етап.

Несъмнено най-голямата емоция, но и често най-голямото притеснение, е самата подготовка за абитуриентския бал – избора на облекло, обувки, аксесоари, автомобил, придружител – и тя продължава с месеци.

Ние идваме на помощ като организираме 2 пътувания до Истанбул с програма, подчинена на посещения на най-добрите търговски центрове и райони за бални рокли и костюми, и всичко свързано с осигуряването на една незабравима абитуриентска вечер.

В програмата са включени моловете ZORLU Center и İstinye Park, а така също и търговските улици на кварталите Osmanbey, Nisantasi и Fatih.

Успех в живота и само напред и нагоре!
 

Програма:

1 ден: България – Истанбул + „Непознатият Европейски Истанбул“ + исторически площад Султанахмет + катедрала „Света София” + Вечеря в рибен ресторант

03.00 – Отпътуване от Добрич; 04.00 – от Варна; 06.30 – от Бургас.

(точните часове на тръгване ще бъдат изпратени допълнително с информацията за пътуване). Редовни почивки по пътя. Навлизане в Истанбул.

Непознатите европейски квартали на Истанбул - навлизане в Истанбул по стария път, минаващ през исторически селища, днес квартали на Истанбул: Чаталджа, Бююкчекмедже с моста на султан Сюлейман Великолепни, построен от великия архитект Синан, Бейликдюзю, „Българския” квартал Авджилар, Флория с крайбрежната вила на Ататюрк, Йешилкьой (Сан Стефано), Зейтинбурну.

Цена: включена в пакетната цена.

Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – Мраморно море, Принцовите острови, Златния рог, азиатския бряг.

Цена: включена в пакетната цена.

Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън).

Цена: включена в пакетната цена.

Посещение на византийската катедрала „Света София”.

Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия, осмото чудо на света! Наричана още Църквата на мъдростта, тя представлява бивш православен храм, превърнат в музей от Мустафа Кемал Ататюрк, а днес в джамия.

Цена: включена в пакетната цена.

Около 17.30 – Настаняване в хотелите.

20.00 ч. Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.

Цена: 25 евро на човек (5 вида мезета, лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен изглед към Босфора)

2 ден: Бутици в района на Османбей и Нишанташъ + МОЛ „Истинийе“

07.00-08.45 Закуска в хотела. Трансфер.

09.30-13.00 Посещение на търговската зона на кварталите Osmanbey и Nisantasi.

Може би най-популярния търговски район на Истанбул е Османбей и съседния Нишанташъ. Международни маркови магазини и местни марки, корпоративни мрежи и частни магазини, дрехи и обувки, аксесоари и бижутерия могат да бъдат намерени в магазините, които са разположени в този район. Всъщност тази градска зона е по-скоро като един търговски център, удобно разположен в сърцето на Истанбул.

Отпътуване за мол ISTINIYЕ PARK.

14.00-18.00 Посешение на мол ISTINIYЕ PARK - най-добрият търговски център в Истанбул, за тези, които следват новите тенденции. Молът е разположен на площ от повече от 85 250 кв.м. търговска площ с 291 магазина. Тук ще намерите магазини на Benetton, Bershka, Beymen, Burberry, Calvin Klein, Chanel, Dior, Dolce Gabbana, Emporio Armani, Fendi, Gucci, Hermes, Lcoste, Louis Vitton, Nassimo Dutti, Pierre Cardin, Vakko, Tommy Hilfiger, U.S. Polo Assn, Victoria’s Secret и още много други.

Връщане към хотелите или възможност за екскурзия:

18.30-23.00 Нощна екскурзия „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани”

Преминаване от Европа в Азия по междуконтиненталния мост Босфора. Продължаване с автобус покрай азиатския бряг за квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Гостите се наслаждават на

изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета.

Около 22.30 Тръгване към хотела с преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.

Цена: 15 евро на човек – транспорт с автобус, такси преминаване моста, екскурзоводско обслужване.

Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: МОЛ „Зорлу“ + бутици в района на Фатих

07.00-08.45 Закуска в хотела. Трансфер.

10.00-14.00 Посешение на мол ZORLU CENTER.

Наричан още „Домът на хайлайфа“, търговският център съдържа повече от 200 магазина, които комбинират турски и международни марки, луксозни бутици, както и богат избор от ресторанти. Молът съдържа магазини на луксозни марки като Beymen, Atelier Rebul, Vakko, COS, Moncler, Bulgari, Pomellato, Louis Vuitton, Fendi, Lanvin, Dior, Miu Miu, Burberry, Tory Burch, Michael Kors и Valentino.

14.00 Тръгване за старата част на града.

14.30-18.30 Свободно време по една от главните търговски улици в квартала Фатих. Тя е известна с бутиците и магазините за сватбено облекло и облекло за празнични случаи.

20.00-24.00 Ориенталска вечер на кораб “ORIENT BOSPHORUS”

Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване по Босфора. Вечеря на кораба, програма с фолклорни и ориенталски танци, дервиш, музика и DJ.

Цена: 42 евро - трансфер, круиз по Босфора с двупалубен кораб, богата анимационна програма, вечеря (салата+основно ястие /пиле, риба или кюфтета/ + десерт + хляб + вода), неограничено количество местен алкохол (турска ракия, вино, бира) и безалкохолни напитки.

4 ден: „Нова среща с Босфора и Кулата на девицата” + Българската църква „Св. Стефан“ + България

07.00-08.30 Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.

09.00-11.15 „Нова среща с Босфора и Кулата на девицата (отвън)” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и докосване до най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси)

Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.

Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...

Кулата на девицата (Къз кулеси) е един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Връщане на сушата.

Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, екскурзовод.

11.15-12.30 Посещение на Египетския пазар.

За останалите:

09.00-12.30 Свободно време за посещение на джамията на Сюлейман Великолепни и разходка из района на Египетския пазар за покупка на сладки, ядки и др.

12.30 Отпътуване на цялата група.

Посещение на българската църква „Св. Стефан“.

Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивия немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници.

Цена: включена в пакетната цена.

Oтпътуване за България.

1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

2. Организаторите ще съдействат при нужда от корекции на облеклото, последваща доставка или ново пътуване до Истанбул.

3. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само до предния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Цени

Цена на човек двойна / тройна стая        Единична стая 

Хотел Ephesus 4* или подобен 4* 355 лв.      475 лв. 

Хотел River 3*, Delta

или подобен 3* 335 лв.                                    420 лв. 

Отпътуване от Добрич при мин. 12 човека.

Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 40 лв. на човек в двете посоки.

В цената са включени:

Транспорт Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;

3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;

Автобусна екскурзия „Непознатите европейски квартали на Истанбул”;

Трансфери до моловете ZORLU Center, İstinye Park и кварталите Osmanbey, Nisantasi и Fatih;

Посещение на българската църква „Св. Стефан“;

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;

Лицензиран турски екскурзовод на български език;

Карта на Истанбул;

Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;

Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.

В цената не са включени:

Ориенталска вечер на кораб: Цена: 42 евро (при мин. 10 човека) , за дете 6-12 г. - 21 евро, дете до 6г. – 10 евро (трансфер, нощен круиз по Босфора, богата вариететна програма, вечеря, неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки);

Нощна екскурзия „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани”: Цена: 20 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. - 10 евро, дете до 6г. - безплатно

Круиз „Нова среща с Босфора и Кулата на девицата”: Цена: 25 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. - 10 евро, дете до 6г. - безплатно (трансфер, двупалубен кораб, беседи)

Вечеря в рибен ресторант: Цена 25 евро, за дете 0-12 г. -15 евро

Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 70 год. – доплащане 2.00 лв.; от 71 год. до 75 год. – доплащане 4.00 лв.;

Медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица от 76 год. до 80 год. – доплащане 8.00 лв.;

Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят копие от полицата.
 

Необходими документи: Международен паспорт или лична карта; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.

Актуалната информация при пътуване към 01.01.2023г.:

Република Турция:

НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR тест или Antigen тест).

Република България:

НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR тест или Antigen тест).

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:

Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване

Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:

до 14 дни преди пътуването - 0%;

13 - 7 дни преди пътуването - 50% от пакетната цена;

под 6 дни - 100%

Права на Потребителите:

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване, прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени - в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена, е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт, причинена от злополука, не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

Полезно от нашия блог

Сицилия - столицата Палермо и Катедралата в Монреале
-0001-11-30

Палермо е най-големият град в Сицилия, и историческа столица на острова. Днес той е шумен и енергичен космополитен град, с оживено пристанище и заобиколен от планини. В миналото тук са живели и са оставили своя белег всички основни средиземноморски цивилизации.

Още за Сицилия - столицата Палермо и Катедралата в Монреале
Барселона - градът на Гауди
-0001-11-30

Модерен и очарователен, но потопен във вековна история, Барселона има какво да предложи на посетителите си. Невероятно изкуство и архитектура, булеварди и плажове, хубава храна и футбол, има по нещо за всеки. Ако за пръв път идвате в Барселона, непременно посетете ексентричната архитектура на Антоний Гауди. Той се е вдъхновявал от природата, украсявайки Барселона с цветна архитектура с много извивки.

Още за Барселона - градът на Гауди
Карнавалът във Венеция - магичен и грандиозен
-0001-11-30

Всяка година във Венеция се стичат посетители от цял свят, за да отпразнуват Карнавала. През 2019 г. той ще се проведе между 16 февруари и 5 март. По традиция Карнавалът започва две седмици преди началото на Великденския пост и свършва 40 дни преди католическия Великден в деня преди Сирни Заговезни. С него меланхолията на зимата отстъпва място на празничност и еуфория.

Още за Карнавалът във Венеция - магичен и грандиозен
Малта - страна на рицари, малтийски балкони и средиземноморски чар - част 2
-0001-11-30

Наследството на рицарите йоанити може да се види днес в новата столица на Малта Ла Валета, построена на стратегическо място в пристанището в средата на XVI, за да замести старата столица Мдина, намираща се на плато във вътрешността на острова. Навсякъде ще видите известните малтийски балкони, които доминират архитектурата на града с разнообразието си от цветове и декоративни елементи. Не пропускайте да посетите и старата столица Мдина по време на почивката си в Малта. В курортното градче Сейнт Джулианс забавлението не стихва. За любителите на морски приключения препоръчваме Синята лагуна на остров Комино. Въпреки скромните си размери, Малта има още много природни и културни съкровища, които да предложи на посетителите си. Посетете Малта с програмите на Холидей Плюс БГ.

Още за Малта - страна на рицари, малтийски балкони и средиземноморски чар - част 2
Почивка в Испания - 4 вдъхновяващи места в района на Коста Брава
-0001-11-30

Земя на прочути творци като Салвадор Дали и Гауди, Коста Брава пленява с живописното си крайбрежие, по което се редуват плажовете със златни пясъци, малки заливчета с борови гори и високи скали, първокласни курорти и средновековни испански градчета. В района Коста Брава се предлагат и много възможности за посещение на интересни забележителности и красиви места. Наемете рент-а-кар или се запишете за някоя от еднодневните екскурзии по време на вашата почивка в Коста Брава. Ето нашите топ 4 предложения:

Още за Почивка в Испания - 4 вдъхновяващи места в района на Коста Брава
Любопитни факти за Замъка на Дракула - част II
-0001-11-30

В предишния материал разгледахме някои любопитни факти за замъка Бран - легендата за Граф Дракула, историческата личност на Дракула, построяването на замъка Бран, както и връзката на замъка с кралица Мария. Продължаваме с още няколко любопитни факти за замъка.

Още за Любопитни факти за Замъка на Дракула - част II