• HolidayPLus : Почивка с Йога във Фетие

Почивка с Йога във Фетие

В забързания ритъм на ежедневието често забравяме да се погрижим за най-важния човек – самите нас. Подарете си седем дни далеч от задълженията на градската среда, седем дни близо до морето и близо до теб. По време на това пътешествие ще можете да се насладите на прекраснам морска ваканция в комбинация със сутрешни и вечерни йога занимания. Ще започвате дните си с йога практика, подходяща за начинаещи, а вечер ще учите основите на йога философията и как те са приложими в съвремието ни на модерни хора. Заедно ще се учим да дишаме и да движим тялото заедно с дъха, ще направим специален.

Това събитие е за всеки, който:

Иска да си даде качествена почивка, далеч от градския ритъм
Иска да се наслади на красиви плажове и топло море в южната ни съседка.
Иска да разбере повече за себе си – за тялото, емоциите и ума си.
Иска да научи как да се грижи по-добре за себе си – чрез храна, движение и дишане.
Има нужда да прекара 1 седмица в добра компания с хора със сходни интереси.  

 ПРОГРАМА


Първи ден 11.10.2019 

Полет от Варна или София. Трансфер до хотел Liberty Lykia Resort 5* във Фетие. Настаняване и свободно време. Следобедни/вечерни занимания. Лекция  на тема Тялото в йога философията – физическо и фини тела, енергийни центрове и работа с тях. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 12.10.2019 Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. Плавна виняса йога практика, подходяща за напълно начинаещи, която завършва с релаксация. По време на тази практика ще усвоим основното дишане в йога и ще се учим как да съчетаваме движенията си с дъха. Обяд. Свободно време за плаж. Следобедни/вечерни занимания. Лекция  на тема Ин йога – медитативна вечерна практика, която работи със съединителната тъкан, отпуска мускулите в дълбочина и успокоява ума. Свободно време. Вечеря. Нощувка.         

Трети ден 13.10.2019

Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. По желание включване в разходка с яхта в красивите заливи на Фетие, около 12 от най-живописните острови в района, с включен обяд на борда. Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция  на тема Шива и Шакти – изначалните принципи на мъжкото и женското и как ги балансираме чрез йога и дишане. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 14.10.2019 Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. Свободен ден за плаж и развлечения. Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция  на тема Йога нидра – водена релаксация с визуализация за отпускане на цялото тяло и сбъдване на желанията. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 15.10.2019 Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. По желание организиране на полудневна екскурзия до селището Каякьой. Интересна е историята на това изоставено градче, с каменни къщи с разрушени стени устояли на вековете и до днес, без жители, но обявено от Юнеско за Световен град на мира и приятелството. Кратка спирка за фото- пауза на панорамния хълм с изглед към залива на Фетие. Връщане в хотела. Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция  на тема Основи на Аюрведа – как да се грижим за тялото си според индивидуалната му конструкция (подходящи храни, упражнения и допълнителна грижа). Вечеря. Нощувка.

Шести ден 16.10.2019

Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. Свободен ден за плаж и развлечения. Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция  на тема и практика на тема - Въведение в медитация – принципи на медитацията, видове медитация, защо и как да медитираме. Вечеря. Нощувка.

Седми ден 17.10.2019

Сутрешна йога практика – 75 минути. По желание екскурзия Далян – Каунос. Една от туристическите атракции в района е плажът Изтузу, обитаван от стотици години от гигантските костенурки Карета Карета, а най-подходящото време за посещения безспорно е през месец октомври, когато те идват тук да снесат яйцата си. Друга забележителност на Далян са загадъчните ликийски гробници, които се извисяват в скалите от 400 г. пр хр. Връщане в хотела. Следобедни/вечерни йога занимания. Последна вечер – танци и кръг на споделянето какво ще си взема от това преживяване, какво научих за себе си, какво искам да запазя в ежедневието си като практика. Вечеря. Нощувка.

Осми ден 18.10.2019

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за София или Варна.

 

Цени

Възрастен в двойна стая -1359лв.

Пакетните цени включват:

•    Чартърен полет Варна – Даламан – Варна.
•    Летищни такси.
•    Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
•    Tрансфери: летище - хотел – летище.
•    Такса сигурност – SECURITY TAX.
•    Медицинска застраховка с покритие 5000 евро (за лица до
65 г.)
•    7 нощувки в Liberty Lykia Resort 5* ultra all inclusive
•     Йога практики с йога преподавател от България
•    Изпращане от представител на TA на летище Варна.
     Обслужване на място от представител на местната фирма партньор
 
Пакетните цени не включват:
•    Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
•    Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
•    Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
•    Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
Допълнителни екскурзии и посещения на туристически – „Разходка с яхта в залива на Фетие“; „Далян – Каунос“; „Каякьой“.
Условия за записване и плащане при стандартни цени:

•    30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
•    Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
•    Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Полезно от нашия блог

Предколедна Виена - градът на изкуството в предпразнична треска
-0001-11-30

Виена е очарователна по време на предколедната треска. Живописните коледни базари, разположени на площадите на стария град създават приказна атмосфера като от коледна пощенска картичка. Там може да си купите играчка за елхата или друг подарък, да опитате вурстчетата, печените картофи или кестени, захаросаните бадеми и задължително – греяното вино с дъх на канела.

Още за Предколедна Виена - градът на изкуството в предпразнична треска
Предколеден Париж - градът на светлината в предпразнична треска - част 1
-0001-11-30

С наближаването на зимата Париж се събужда от есенната летаргия и се окъпва в светлини в подготовна за празниците. Началото на декември е чудесно време да посетите града и да се насладите на светлините, коледните базари, красивите витрини и ледените пързалки, които създават незабравима празнична атмосфера.

Още за Предколеден Париж - градът на светлината в предпразнична треска - част 1
Алхамбра - изящният дворец на маврите
-0001-11-30

За маврите, които пристигат в Гранада, пейзажът с богата растителност, река и заснежените върхове на Сиера Невада е като рай в сравнение с пустините на северна Африка. На един от хълмовете в източната част на града, в подножието на планината Сиера Невада те издигат крепостта Алахамбра в сегашния си вид на мястото на по-ранна крепост по заповед на емир Мохамед бел Ал Ахмар, владетел на емирство Гранада.

Още за Алхамбра - изящният дворец на маврите
Валдемоса - живописното градче на Шопен
-0001-11-30

На остров Майорка има не само курортни селища, но и много малки китни градчета, едно от които - Валдемоса, си заслужава да посетите по време на вашия престой. Намира се в планините на западна Майорка. С население около 2000 човека, тихите и живописни улички на Валдемоса са пълни с магазинчета, арт галерии, кафенета и ресторанти. Повечето туристи идват на еднодневни турове, за да видят Картузианския манастир, където Шопен и Джордж Санд прекарват зимата на 1838-39 г.

Още за Валдемоса - живописното градче на Шопен