• HolidayPLus : Почивка с Йога във Фетие

Почивка с Йога във Фетие

В забързания ритъм на ежедневието често забравяме да се погрижим за най-важния човек – самите нас. Подарете си седем дни далеч от задълженията на градската среда, седем дни близо до морето и близо до теб. По време на това пътешествие ще можете да се насладите на прекраснам морска ваканция в комбинация със сутрешни и вечерни йога занимания. Ще започвате дните си с йога практика, подходяща за начинаещи, а вечер ще учите основите на йога философията и как те са приложими в съвремието ни на модерни хора. Заедно ще се учим да дишаме и да движим тялото заедно с дъха, ще направим специален.

Това събитие е за всеки, който:

Иска да си даде качествена почивка, далеч от градския ритъм
Иска да се наслади на красиви плажове и топло море в южната ни съседка.
Иска да разбере повече за себе си – за тялото, емоциите и ума си.
Иска да научи как да се грижи по-добре за себе си – чрез храна, движение и дишане.
Има нужда да прекара 1 седмица в добра компания с хора със сходни интереси.  

 ПРОГРАМА


Първи ден 11.10.2019 

Полет от Варна или София. Трансфер до хотел Liberty Lykia Resort 5* във Фетие. Настаняване и свободно време. Следобедни/вечерни занимания. Лекция  на тема Тялото в йога философията – физическо и фини тела, енергийни центрове и работа с тях. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 12.10.2019 Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. Плавна виняса йога практика, подходяща за напълно начинаещи, която завършва с релаксация. По време на тази практика ще усвоим основното дишане в йога и ще се учим как да съчетаваме движенията си с дъха. Обяд. Свободно време за плаж. Следобедни/вечерни занимания. Лекция  на тема Ин йога – медитативна вечерна практика, която работи със съединителната тъкан, отпуска мускулите в дълбочина и успокоява ума. Свободно време. Вечеря. Нощувка.         

Трети ден 13.10.2019

Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. По желание включване в разходка с яхта в красивите заливи на Фетие, около 12 от най-живописните острови в района, с включен обяд на борда. Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция  на тема Шива и Шакти – изначалните принципи на мъжкото и женското и как ги балансираме чрез йога и дишане. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 14.10.2019 Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. Свободен ден за плаж и развлечения. Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция  на тема Йога нидра – водена релаксация с визуализация за отпускане на цялото тяло и сбъдване на желанията. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 15.10.2019 Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. По желание организиране на полудневна екскурзия до селището Каякьой. Интересна е историята на това изоставено градче, с каменни къщи с разрушени стени устояли на вековете и до днес, без жители, но обявено от Юнеско за Световен град на мира и приятелството. Кратка спирка за фото- пауза на панорамния хълм с изглед към залива на Фетие. Връщане в хотела. Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция  на тема Основи на Аюрведа – как да се грижим за тялото си според индивидуалната му конструкция (подходящи храни, упражнения и допълнителна грижа). Вечеря. Нощувка.

Шести ден 16.10.2019

Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. Свободен ден за плаж и развлечения. Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция  на тема и практика на тема - Въведение в медитация – принципи на медитацията, видове медитация, защо и как да медитираме. Вечеря. Нощувка.

Седми ден 17.10.2019

Сутрешна йога практика – 75 минути. По желание екскурзия Далян – Каунос. Една от туристическите атракции в района е плажът Изтузу, обитаван от стотици години от гигантските костенурки Карета Карета, а най-подходящото време за посещения безспорно е през месец октомври, когато те идват тук да снесат яйцата си. Друга забележителност на Далян са загадъчните ликийски гробници, които се извисяват в скалите от 400 г. пр хр. Връщане в хотела. Следобедни/вечерни йога занимания. Последна вечер – танци и кръг на споделянето какво ще си взема от това преживяване, какво научих за себе си, какво искам да запазя в ежедневието си като практика. Вечеря. Нощувка.

Осми ден 18.10.2019

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за София или Варна.

 

Цени

Възрастен в двойна стая -1359лв.

Пакетните цени включват:

•    Чартърен полет Варна – Даламан – Варна.
•    Летищни такси.
•    Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
•    Tрансфери: летище - хотел – летище.
•    Такса сигурност – SECURITY TAX.
•    Медицинска застраховка с покритие 5000 евро (за лица до
65 г.)
•    7 нощувки в Liberty Lykia Resort 5* ultra all inclusive
•     Йога практики с йога преподавател от България
•    Изпращане от представител на TA на летище Варна.
     Обслужване на място от представител на местната фирма партньор
 
Пакетните цени не включват:
•    Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
•    Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
•    Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
•    Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
Допълнителни екскурзии и посещения на туристически – „Разходка с яхта в залива на Фетие“; „Далян – Каунос“; „Каякьой“.
Условия за записване и плащане при стандартни цени:

•    30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
•    Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
•    Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Полезно от нашия блог

10 неща, които да видите в Констанца
-0001-11-30

Голямо пристанище на Черно море, Констанца е оживен град и отправна точка за останалите морски курорти по крайбрежието. През лятото градът е пълен с туристи, които идват, за да се насладят на плажовете, парковете и езерата, както и на приятния морски бриз. Ето някой от най-известните забележителности на Констанца:

Още за 10 неща, които да видите в Констанца
Още предпочитани топли дестинации през зимата
-0001-11-30

Навън е зима, а вие си мечтаете за някое топло и слънчево място. Разходете се с нас из някои от най-предпочитаните топли дестинации през зимата - Канарските острови, Пукет - Тайланд и Шарм ел Щейх в Египет.

Още за Още предпочитани топли дестинации през зимата
3 предпочитани топли дестинации през зимата
-0001-11-30

Ако си мечтаете за топло и слънчево място, докато навън e мразовита зима, ето няколко предложения за топли зимни дестинации със слънчево време, дълги плажове и екзотична природа.

Още за 3 предпочитани топли дестинации през зимата
Разходка из слънчева Андалусия - Малага, Нерха и Гранада
-0001-11-30

Андалусия впечатлява със своята смесица от култури на цивилизациите, живели по нейните земи, с дворците на маврите, с варосаните градчета и големите катедрали, с горещото си слънце и огнената страст на фламенкото. Малага, Нерха, Гранада са само част от интересните забележителности, които си заслужава да разгледате.

Още за Разходка из слънчева Андалусия - Малага, Нерха и Гранада
Нова Година в Охрид - градът на светлината и църквите - част 1
-0001-11-30

Охрид е красив град, разположен край бреговете на Охридското езеро. Тъй като Македония е страна без излаз на море, Охридското езеро е любимо място за отдих през всички сезони. Представяме ви Охрид и околностите като чудесна дестинация за прекарване на Новогодишните празници и посрещане на Новата година. Туристическа агенция Холидей Плюс БГ предлага петдневна екскурзия “Нова Година в Охрид” с тръгване от Варна.

Още за Нова Година в Охрид - градът на светлината и църквите - част 1