10 места, които да посетите в Мармарис

30/11/-0001

Мармарис е изключително популярен курорт в Турция. Богатството от исторически и културни дейности, които предлага курорта, ще запълнят почивката ви с приключения, забавления и нови познания. От белите плажове, тюркоазените води на Егейско море, до историческите забележителности и руини, Мармарис има какво да предложи на гостите си.

 

 

1. Пристанището на Мармарис

Разходете се по крайбрежната алея край яхтите в пристанището или се отдайте на пазаруване в близките магазинчета. Крайбрежната алея кипи от живот - музиканти изпълняват музика на живо, ресторантчетата предлагат вкусни местни специалитети, а в магазинчетата може да откриете интересни автентични турски стоки и сувенири.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Планините в Мармарис

Красивите, огрени от слънцето планини привличат вниманието на туристите. Много компании предлагат частни турове на планините и водят туристите по планински пътеки покрай красиви панорами, където може да се насладите на местната флора и фауна, на красиви водопади и дори да наблюдавате как слънцето залязва в морето.

 

 

3. Карийски скални гробници  

Предлагат се разходки с моторни лодки по река Делян, от където се разкрива гледка към величествените Карийски гробници, издълбани високо в скалите. Гробниците удивяват със сложната си орнаментика и са истински шедьоври на античното изкуство. С цел да се съхранят за бъдещите поколения, се разрешава само разглеждането им от лодка. Екскурзоводът ще ви разкаже подробно за тяхната история.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Река Далян

Плаването с лодка по река Далян предлага невероятно преживяване за посетителите.

Лодките, плаващи нагоре и надолу по течението на реката, навигират през лабиринт от тръстика, а по път ще разгледате сложните, издълбани в скалите гробници, които са свидетелство за богатата история на региона. Речният круиз включва още разглеждане на добре запазени руини, плаж с морски костенурки и някой от най-добрите и автентични ресторанти в Турция.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Плажът Ичмелер

Този плаж с плитките и чисти води и финия и мек пясък е идеален за семейства или за групи. От плажа се разкриват красиви планинските гледки в далечината.

 

6. Островът на Клеопатра

Това е едно от еднодневните пътувания от Мармарис, които може да предприемете, докато сте на почивка в Турция. До острова, разположен в залива Гекова, се стига с лодка. Ще ви очарова красотата на това райско кътче - перфектен плаж, прозрачна вода и кристален бял пясък. До плажът се намират римски останки - амфитеатър, кули и останки от църква, които били разрушени при земетресение. Интересна е историята на пясъка, който най-вероятно бил докаран от Червено море в Египет по заповед на Марк Антоний специално за Клеопатра, защото според легендата тя отказвала да стъпи на земя, която не е египетска.

 

7. Танцуващите фонтани

Танцуващите фонтани са красива гледка, особено вечер. Шоуто трае около половин час и се състои от струи вода, които танцуват в синхрон с музика и светлина. Фонтанът функционира и през деня и в него има красива статуя на русалка.

 

8. Площад 19 май

Площадът е оживено място за срещи и забавления. В него са разположени танцуващите фонтани, както и много ресторанти, магазинчета, изпълнения с жива музика. Тук може да прекарвате всяка вечер, хапвайки и пийвайки в приятна атмосфера.

 

9. Музеят Мармарис

Музеят е разположен в замък. Той е перфектното място за хората, запалени от история. Добре е да предвидите около 3 часа, ако искате да го разгледате целия. Музеят показва много експонати, които дават добра представа за миналото на Османската империя.  От сградата също така се разкриват красиви гледки към околността.

 

 

10. Водни паркове

Ако сте на семейна почивка в Мармарис, отделете време да посетите водните паркове. Има два големи водни парка, а някои от хотелите също имат свои по-малки аквапаркове. Най-големият е Аква Дрийм, а другият е Атлантис, който се намира на самото крайбрежие и има собствен плаж. Те са оборудвани с водни пързалки и всевъзможни водни атракции, така че да си прекарате страхотно.

 

Ако планирате почивката си в Мармарис, доверете се на Холидей Плюс БГ! Разгледайте офертите за почивки в Турция.

Все още може да се възползвате от офертите по ранни записвания и да резервирате Вашата почивка в Турция на промоционални цени. За въпроси и резервации оставаме на Ваше разположение.

 

автор: Силвия Добрева​