3 предпочитани топли дестинации през зимата

30/11/-0001

Ако си мечтаете за топло и слънчево място, докато навън e мразовита зима, ето няколко предложения за почивки в топли зимни дестинации със слънчево време, дълги плажове и екзотична природа.

Дубай

 

Най-доброто време да посетите Дубай е от ноември до март. Тогава температурите спадат до приятните 25 градуса в сравнение с непоносимите 41 градуса през лятото. Зимата е перфектното време да се излежавате на перлено белите плажове на Персийския залив. Вярно е, че любителите на слънцето от цял свят се стичат в Дубай през зимата, затова е по-натоварено в сравнение с лятото. Ето защо е добре да резервирате почивката си поне поне месец по-рано, за да намерите места в хубавите хотели. От януари до март е и дъждовния сезон в Дубай, така че може да очаквате и превалявания, но те са краткотрайни и няма да помрачат почивката ви.

 

 

 

 

 

Кипър

 

Струва си да посетите Кипър извън летния сезон. Въпреки че лятото е силният туристически сезон, климатът в Кипър през зимата е мек и много приятен. Температурите не падат под 8 градуса, а през деня достигат 17 градуса. Можете да се разхождате под топлите лъчи на слънцето. Няма ги тълпите с туристи. Времето не става за плаж, но пък е чудесно за разходки. Можете да се наслаждавате на гледката към морето, хапвайки си вкусна местна кухня в ресторантите по крайбрежната ивица. С малки изключения повечето крайбрежни ресторанти работят и през зимата. Имате голям избор на ваше разположение с чудесно обслужване, без да се съобразявате с шумни тълпи туристи. Кипър е пълен с интересни исторически забележителности, от праисторически времена, до римски останки и паметници от кръстоносните походи. Повечето нямат сянка, така че е много по-приятно да ги посетите през меката зима, вместо под парещите лъчи на горещото лято.

 

 

 

 

 

 

Канарски острови

 

 

Канарските острови се радват на чудесен климат през цялата година, със средни температури от 22 градуса и повече от 300 слънчеви дни през годината. Курортите работят целогодишно. Островите са пълни с очарователни малки градчета със страхотни ресторанти, красива архитектура и много възможности за пазаруване. Дългите златисти или вулканично черни плажове са на ваше разположение, без шумните тълпи от туристи, а средната температура на морската вода е 20 градуса, в сравнение с 24 градуса през най-горещите летни дни. Можете да разчитате на Холидей Плюс БГ за резервацията на вашата слънчева зимна почивка!

 

автор: Силвия Добрева​