7 вдъхновяващи места в Тайланд - част 2

30/11/-0001

Далечен и различен от всичко, с което сте свикнали, Тайланд ще ви завладее с  красотата и екзотиката си. От вкусната и пикантна кухня, дружелюбни и усмихнати хора, свещените будистки храмове до невероятната природа, тропически плажове и екзотични животни, има много причини да предприемете пътешествие до тази прекрасна азиатска страна. Представяме ви още няколко от най-вдъхновяващите места в Тайланд:

Островите Ко Пи Пи

Истински тропически рай, островите Ко Пи Пи в Андаманско море по средата между Пукет и град Краби, са едни от най-известните курортни зони в Тайланд. Плажове с пясък с цвета на слонова кост, вертикални склонове, покрити с гъста тропическа растителност, горички от кокосови палми, корали и пъстроцветни рибки в прозрачните и спокойни води, атмосферата е невероятна за щастливците, които имат възможност да посетят островите. Само остров Пи Пи Дон е населен, а от него тръгват корабчета до съседните острови. Едно от забавните места на Ко Пи Пи е плажът на маймуните, където ще срещнете маймуни от близо. Лонг бийч също е прекрасно място, и макар, че най-вероятно ще е пълен с туристи, от там ще може да наблюдавате красиви залези. Предлагат се и екскурзии до известния Мая бей, където е сниман филма “Плажът” с Леонардо ди Каприо. Трудно е да си представи човек, че островите Ко Пи Пи са били едни от най-засегнатите от разрушителното цунами през 2004 година. Малък мемориален парк в знак на жертвите напомня за трагедията, но островите са се възстановили напълно. 

Аютая

Aютая е чудесен исторически парк, обект на световното историческо наследство, свидетел на славното минало на бившата столица на Сиам до унищожението й от бурманска армия през 18 в. Дълги години постройките на храмовете, които успели да оцелеят от опожаряването на града, били затрупани. В наши дни руините на града са разкопани и посетителите могат да се разходят сред старинните храмове, дворци и статуи на Буда в археологическия парк. Ще видите няколко изумителни храмове  Wat Yai Chaimongkhon, Wat Phanan Choeng и Wat Mahathat – където корените на дърво са погълнали глава на захвърлена статуя на Буда. Тази уникална реликва е емблема на Аютая.

 

 

Храмът на маймуните

Известен с названието “градът на маймуните”, Лопбури е град с богата история, разположен на около 3 часа път от Банкок. Той е един от най-старите градове в Тайланд, бил е столица на царство Аютая през 6 в. пр. Хр. Градът се дели на стара и нова част, а голямата част от руините се намират около ж.п. гарата, разпръснати сред модерни сгради. Лопбури е притегателно място за туристите заради множеството маймуни, които обикалят свободно улиците, сякаш се намират в джунглата. В близост до ж.п. гарата се намира древния храм Phra Prang Sam Yot, който е познат още като „Храмът на маймуните“. Маймуните не се страхуват от хората. Те са много любопитни и дори могат да бъдат агресивни, когато има храна около тях. Дръжте здраво вещите си, за да не ги отмъкнат и не им позволявайте да се катерят върху вас. 

Източник снимка: https://travelcalendar.ru/

Паркът за слонове

В живописните хълмове на северен Тайланд край град Чианг Май се намира  паркът за слонове Thai Elephant Conservation center. Основан е през 1993 година и в него живеят повече от 50 слона в естествен природен хабитат. Паркът е център за рехабилитация на слонове, спасени от цялата страна. Броят на слоновете е намалял заплашително през последните години, затова особено се държи на благосъстоянието на слоновете и на етичното отношение към тях. Можете да нахраните слоновите с диня, да повървите с тях или да ги гледате как се търкалят в калта. Голямата атракция са 6 слона от кралските конюшни. 

Потопете се в непознатия и екзотичен свят и преоткрийте тайните на изтока с екскурзиите до Тайланд на Холидей Плюс БГ. На Ваше разположение сме за повече информация и резервации. 

 

автор: Силвия Добрева