Пътеводител в Майорка - любимо място за почивка и екскурзии - част 2

30/11/-0001

 

Продължаваме разходката из най-големия от Балеарските острови Майорка. Майорка е любимо място за почивка заради прекрасните си плажове, очарователни градчета и интересните природни забележителности. Островът има дълга история и пази интересни замъци, църкви и манастири. Отправяме се към известния замък Белвер, който е интересен заради разнообразните функции, които е изпълнявал през вековете. 

Замъкът Белвер 

Строежът на замъка Белвер започва през 1300 година по заповед на Джеймс II, кралят на Майорка, и е бил проектиран за кралска резиденция. Замъкът е бил дом на три краля. През 1717 става военен затвор, а след това частно имение. В него са били държани в затвор войници, пленени при битката при Бейлен. През 1821 година замъкът Белвер бил временно превърнат във печатница за банкноти, преди отново да се превърна в затвор по време на гражданската война (1936 - 1939), когато повече от 800 републиканци са държани като затворници.   

 

 

Са Кaлoбра

За любителите на силни усещания препоръчваме да посетите Са Кaлoбра, докато сте на почивка в Майорка. Са Кaлoбра е малко селце на северозападния бряг на Майорка. Местността е популярна дестинация за автобусен и велосипеден туризъм и може да бъде достигната само по един криволичещ път с много завои и 270° спирален мост, приличащ на възел. Двата плажа на Са Кaлoбра се намират под стръмни скали и е доста трудно да стигнете до тях, но гледките от плажовете са толкова възхитителни, че плажовете на Са Кaлoбра са станали едни от най-посещаваните, особено през лятото. Пътуването през планината Сера де Трамунтана и достигането до плажа е приключение само по себе си. Разбира се, най-сигурният начин за придвижване до плажа е ферибота, който пристига няколко пъти на ден през юли и август в случай, че не се престрашите да пътувате по екстремно криволичещото шосе. 

 

 

Посещение на магазина на известната фабрика за перли Махорика в Манакор

И последното ни предложение за интересно място за посещение по време на вашата почивка в Майорка е магазинът на Перлената фабрика в Манакор. 

През 1890 година фирмата Махорика изобретява уникален производствен процес за създаване на изкуствени органични перли, имитиращ процеса при култивираните перли. Перлите на Махорика се направени от опалиново кристално ядро, обгърнато в няколко финни пласта от перлено екстракт, получен чрез тайна технология, при която се преработват естествени органични елементи от Средиземно море. 

Предлага се безплатна обиколка с екскурзовод, при която ще научите за уникалния процес за производство на перли. Разгледайте изложбата и музея, които показват интересни моменти от 130 годишната история на фабриката. В магазина ще откриете голямо разнообразие от продукти и някои изключителни творения на ювелирното изкуство. 

С това нашата разходка из острова приключи. За своите скромни размери Майорка предлага още много интересни места за посещение, живописни природа и културни забележителности, възможности за воден туризъм, вкусна средиземноморска кухня и нощен живот. Ако планирате почивка в Майорка, доверете се на Холидей Плюс БГ да организира вашето пътуване. Предлагаме пакетни почивки в Майорка в подбрани хотели, както и възможност за индивидуално организирани пътувания. На Ваше разположение сме за въпроси и резервации.

 

автор: Силвия Добрева​