Разходка из слънчева Андалусия - Малага, Нерха и Гранада

30/11/-0001

Андалусия впечатлява със своята смесица от култури на цивилизациите, живели по нейните земи, с дворците на маврите, с варосаните градчета и големите катедрали, с горещото си слънце и огнената страст на фламенкото.

 

1. Малага

 

 

Първата ни спирка в обиколката на Андалусия е град Малага, столицата на Коста дел Сол и шестият най-голям град в Испания. Историческият му център е очарователен и е съхранил следите на цивилизациите, които са управлявали града през вековете.

Съхранен е римски амфитеатър от I в. в основата на внушителният замък Алказаба, построен от маврите през 11 в. В планината Гибралфаро се намира друг мавърски дворец със същото име като планината.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако искате да се насладите на великолепни гледки към целия град, то отидете да хапнете на терасата на покрива на хотел AC Malaga Palacio в близост до Катедралата.

След като сте си похапнали и сте видели Малага от птичи поглед, не пропускайте да видите и Катедралата “Manquita”. Името й означава едноръка и се нарича така от местните, тъй като не са достигнали средствата за построяването на втората й кула.

Продължете разходката към Плаза дел Меркадо (пазарския площад), който се слави като родното място на Пикасо. Интерес представляват Музеят на Пикасо, както и новият арт квартал SOHO, който носи бохемски дух на града. И за финал на разходката на Малага може да посетите модерния ваканционен комплекс Muelle Uno до пристанището.

 

 

 

2. Нерха

 

 

Само на час от Малага и по пътя за Гранада се намира романтичното градче Нерха с бели варосани къщи, тесни криволичещи улички и разкошни гледки. Непременно посетете Balcon de Europа и пещерите Нерха. Невроятният Balcon de Europa е построен върху скалист нос върху бивша крепост, предназначена да гони британските пирати. Днес е ключова забележителност, от която се разкриват невероятни гледки към плажовете и към живописното градче Маро, където се намират пещерите Нерха.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разходете се из тесните улички на Нерха и се потопете в автентичната атмосфера, а за обяд хапнете паеля в някой от местните

ресторантчета.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Гранада

 

 

След приятната разходка в Нерха се отправяме към Гранада. Разгледайте историческия й център с мавърските квартали Албайсин и Сакромонте, от където ще се насладите на прекрасни гледки към града. Не пропускайте Мирадор де Сан Николас по залез слънце, от където се разкрива гледка към двореца Алахамбра.

Резервирайте билети за двореца Алахамбра поне 1 или 2 месеца преди вашето пътуване и ще имате възможност да разгледате най-посещавания паметник в Испания. Не забравяйте да носите удобни обувки, за да разгледате всички забележителности - дворците Насрид, дворецът Хенералифе и величествените градини. Оттук може да се насладите на взимащи дъха гледки към планината Сиера Невада. След дългата разходка се насладете на вкусните тапас в някой от местните ресторантчета.

За да резервирате вашата почивка в Коста дел Сол и да разгледате красотите на Андалусия, не се колебайте да се обърнете към Холидей Плюс БГ.  Ние сме на Ваше разположение за въпроси и резервации.

 

За да резервирате вашата почивка в Коста дел Сол и да разгледате красотите на Андалусия, не се колебайте да се обърнете към Холидей Плюс БГ.  Ние сме на Ваше разположение за въпроси и резервации.

 

автор: Силвия Добрева​