Родос - островът на рицарите и слънцето - част 2

30/11/-0001

В Родос - островът на рицарите и слънцето - част 1 посетихме стария град на Родос, някогашно седалище на рицарите хоспиталиери. Продължаваме разходката из слънчевия остров Родос.

 

В Линдос, втория по големина град на острова, се намира друга емблематична забележителност - акропола на Атина Линдия от II в. пр. Хр. Акрополът е обграден от защитно укрепление, построено от рицарите на Св. Йоан и хълмът представлява интересна смесица от Античност и Средновековие. До 116 метровото възвишение се  стига по стръмни стълби. Древните останки на храмът на Атина Линдия и елинистична колонада с 20 колони се извисяват величествено на фона на синьото небе, и красивите гледки към крайбрежието. Непременно си носете шапка за слънце, вода и слънцезащитен крем, защото на върха няма сянка. Предлага се возене с магарета до върха, но активисти за правата на животните препоръчват да видите как се отнасят с животните, преди да се съгласите на този вид транспорт. 

Родос е перфектно място за морска почивка. Плажовете на остров Родос са великолепни, с кристално чиста вода и прекрасни пейзажи. На острова се намират над 40 плажа - пясъчни, чакълести и каменисти, като повечето са добре организирани. Много от тях са отличени със син флаг.  Най-известните са плажовете Ели, Калитея, Ладико, Фалираки, Цамбика, Плажовете на Линдос и Св. Павел. Заливът Антони Куин е кръстен на известния холивудски актьор, който е притежавал собственост в там. 

 

Ако искате да разнообразите престоя си на острова и да прекарате ден сред природата, то горещо ви препоръчваме Долината на пеперудите. Природният резерватът е един от най-известните в Европа. Дом е на хиляди пеперуди, които се събират тук в края на май за лятото.  Посетителите могат да се разходят по добре устроени туристически пътеки сред богата зеленина, поточета, малки езера и водопади. Има още кафене и магазин за туристи. Посетителите не трябва да вдигат шум, за да не плашат пеперудите. 

И накрая ще кажем и две думи за храната в Родос. Отлични барове и ресторанти предлагат вкусна традиционна кухня, приятна атмосфера и отлично обслужване. Не пропускайте да опитате прясна риба, октопод на грил, гръцка салата и гирос. 

Въпреки скромните си размери, Родос има много природни и културни съкровища, които да предложи на посетителите си. Посетете острова с почивките до Родос на Holiday Plus BG. Оставаме на Ваше разположение за информация и резервации. 


 

автор: Силвия Добрева