7 вдъхновяващи места в Тайланд - част 1

30/11/-0001

 

Далечен и различен от всичко, с което сте свикнали, Тайланд ще ви завладее с  красотата и екзотиката си. От вкусната и пикантна кухня, дружелюбни и усмихнати хора, свещените будистки храмове до невероятната природа, тропически плажове и екзотични животни, има много причини да предприемете пътешествие до тази прекрасна азиатска страна. Представяме ви някои от най-вдъхновяващите места в Тайланд:

Кралския Дворец в Банкок

Кралският дворец в Банкок безсъмнено е най-емблематичния архитектурен шедьовър на Тайланд. Построен е преди около 200 години за новата столица на Сиам след разрушаването на старата столица Аютая от нахлулата бирманска армия. Зад крепостните му стени се намират пищно украсени позлатени царски резиденции, тронни зали, будистки храмове и безценни произведения на изкуството.  В Кралския параклис може да видите най-почитаната статуя на Буда в цял Тайланд - известната статуя Емералдския буда, издялана от парче полускъпоценен нефрит. А зад двореца се намира друга известна статуя на “Полегналия Буда”. 

Източник снимка:  https://theplacement.ru

Плаващият пазар в Дамноен Садуак

На около час път западно от Банкок се намира най-известният плаващ пазар в Тайланд - Дамноен Садуак. Разположен е в дългия 32 км канал Садуак. И Търговците и купувачите се придвижват с традиционни “дългоопашати” лодки, в които е натоварена пъстроцветна стока. Незабравимо преживяване е да се потопите в екзотичната колоритност на пазара, возейки се на лодка. Жени, облечени в традиционни ризи и с големи сламени шапки  продават свежи плодове, зеленчуци, цветя, традиционни местни стоки, сувенири. Опитайте тайландски сладолед, както и нудъли, които се приготвят направо на лодките. Освен, че ще си тръгнете с много емоции и спомени, ще имате и прекрасни фотографии на това изключително фотогенично място. 

 

 

Залива Пхангнга и острова на Джеймс Бонд

Ако сте отседнали в Пукет, непременно се повозете с корабче до известния залив Пхангнга и до острова Кох Пхинг Кан (наричан още “Островът на Джеймс Бонд), известни от сцени на филма „Мъжът със златния пистолет“ и “Плажът” с Леонардо Ди Каприо. Гледките от отвесни варовикови скали над емералдово зелени води са толкова емблематични, че са станали като визитна картичка на Тайланд в туристически брошури и реклами на страната. И не случайно.  Туристически корабчета предлагат разходка край назъбените варовикови брегове, лагуни, мангрови мочурища, пещерии, идилични плажове и рибарски села с наколни жилища. Ще похапнете вкусна тайландска кухня на борда на корабчето и ще се изкъпете в топлите тропически води на Андаманско море. 

В следващата статия 7 вдъхновяващи места в Тайланд - част 2 ще посетим тропическите острови Ко Пи Пи, ще надникнем в миналото на Тайланд в археологическия парк в старата столица Аютая и ще видим отблизо маймуните в  древния храм Phra Prang Sam Yot и слоновете в Парка за слонове край град Чианг Май.

Потопете се в непознатия и екзотичен свят и преоткрийте тайните на изтока с екскурзиите до Тайланд на Холидей Плюс БГ. На Ваше разположение сме за повече информация и резервации.

 

автор: Силвия Добрева